szavavince.jpgÉs csak nézek, csak nézek, és bambulok, és nem értem, nem hiszem el! Ilyet lehet mondani, nyilvánosan, televízióban?

És nekem már az sem segít, hogy Osztojkán Béla, a hét költője. „Az ördög angyalosból”, tényleg jó, de kit érdekel. Felhúztam magam. Dühös vagyok.

Mi ez a szellemi toprongy? Valami Száva Bulcsú. Nem, Szávának Száva, de Vince. Mi ez? Éke (?) Cigány Jogvédő Micsoda elnöke?

szava01.jpg(„Jók” az esküvői fényképei.)szava02.jpg

Nem értem, de igenis értem.
A cigányság vezetői, teljes mértékben alkalmatlanok mindenre. Gondolkodni, beszélni, érvelni sem tudnak. Szégyen, hogy ez az ember pénzt kap a dadogásáért, amit én fizetek. Mint a lepke a petróleumlámpa körül, nem tud elszabadulni. Mint egy imamalom, egyre csak azt mondja és mondja, szajkózza: „uszítás!”

Frázisok tömkelegét tanították meg vele a beszédírói: „A Hazánk a tét” – „A roma és a zsidó társadalom a bűnbak” – a cigány „Bűnöző lesz, amíg világ a világ”.

magyargarda.jpgSz.V. nem ért egyet az amerikai törvényekkel. Jaj, jaj, jaj. Mi lesz most! Össze is csinálom magam. Miért nem váltja le az elnök úr az Elnököt? De azért gyorsan a Magyar Gárdára akarja terelni a szót. Ez a „Beszéljünk másról!” taktika. Szerencsére a műsorvezető résen van.

„Járjuk az országot, országszerte.” Fogalmazási gyöngyszemek. Csillog az üveggyöngy, mint egy gyémánt. „Sokat-tudok” – sejtető félmosolyok

Galgagyörk (is) téma. Gábor! Zsolt! Ez a megszólítás, honnan jön? Bratyizós, haverkodós, miközben biztos, hogy nem barátok! Az a szóösszetétel is, a „kedves hölgy” megszólítás, rendkívül disszonánsan cseng a szájában.
Egyfolytában az állítólagos pornózásra akarja terelni a szót. Nem sikerül neki. Kisstílű!
Tanukat is hozott, Mire készült ez? – ismerős lehet a bírósági tárgyalások világában.

bayerzsolt.jpgBayer Zsolt a tőle megszokott lelkesedéssel próbál meg úriember és pontos maradni.

B.Zs. – „Ehhez képest ma az alaphelyzet a következő: két nem-cigány család Galgagyörkről el kellet hogy költözzön, a saját házából …”
Sz.V. – „de nem a cigányok költöztették el.”
B.Zs. – „a szemközti lakásból is el kellett költözzenek …”
Sz.V. – „A Gárda költöztette el, és nem a cigányok üldözték el onnan.”
B,Zs. –„…hanem kicsoda? hanem kicsoda? Mert aznap este speciel ott voltam! A Gárda felvételeit látta?”
Sz.V. – „Láttam.”
B.Zs. – „Látta azt az 50 ordibáló cigányt?”
Sz.V. – „Megvan a felvételem.”
B.Zs. – „Akkor miről beszélünk?”

Olaszliszka kapcsán:
Sz.V. –„Súlyos hiba volt a részükről.”
B.Zs. – „Ez nem hiba volt!”
Sz.V. – „Súlyos hiba volt.”
B.Zs. – „Száva Úr ez nem hiba volt! Aki ilyet csinál, az nem ember!”
Sz.V. – „Én azt mondom, hogy a méltó büntetését, nagyon-nagyon kapja meg az az illető, aki elkövette.
B.Zs. – „Nagyon remélem!”

szava03.jpgTovább kering a lepke a petróleumlámpa körül. Összemossa a cigányságot a zsidósággal. Nem akar tudomást venni róla, hogy a zsidó nem követ el ilyen borzalmas erőszakot, nem képes belátni, hogy az OCÖ hibát hibára halmoz. Politikusnak tekinti magát, de a politikusi létből csak a mellébeszélést és az ingyenélést sajátították el.
Kering a lepke, kering. De emlékszem, gyermekkoromból, hogy a végén a lepke belerepül a lámpaüveg felső részébe, ahol nagyon veszélyes ám, és összeégve mind lezuhant.

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzok.blog.hu/api/trackback/id/tr50635710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása