kerites.jpgÉletét vesztette egy férfi, amikor hétfőn az éjszakai órákban Kesznyétenen két társával bemászott egy kertbe, hogy uborkát lopjon, és eközben érte őket áramütés.

A Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának tájékoztatása szerint a kertet már több alkalommal megdézsmálták tolvajok (nem megdézsmáltál, hanem rendszeresen oda jártak lopni), ezért a tulajdonos, egy idős férfi áramot vezetett ingatlana köré. Bárdos Zoltán, a főkapitányság felderítési osztályának vezetője keddi (2008.07.01.) sajtótájékoztatóján közölte, hogy a 68 éves kesznyéteni férfit őrizetbe vették, ellene több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indított eljárást a rendőrség.
Az eset előzményeiről elmondta: a férfi alumínium drótfonattal körbehúzta a kertjét, majd 220 voltot táplált a szerkezetbe. Úgy gondolta, ez törvényes, hiszen a magántulajdonát védi. Minden este 10 órakor bekapcsolta, reggel hat órakor pedig áramtalanította a rendszert.

uborka2.jpgA három kesznyéteni - 28, 30, illetve 48 éves - férfi keddre virradóra egy közös mulatozás után azzal az ötlettel állt elő, hogy menjenek el uborkát lopni (nincs is jobb, mint másnaposan, részegen uborkát enni, pláne, ha más ültette, locsolta, permetezte) az idős férfi portájára. (Ha a „fiatal férfi” nevelte volna a növényeket, akkor oké, el szabad lopni?) Előtte figyelmeztették egymást arra, hogy áram van a kertben, (Tehát még tudtak is róla!) ennek ellenére mindhárman átugrottak a kerítésen - tette hozzá az osztályvezető.

Mint mondta, nem egyszerre ugrott a három férfi; ketten azonnal áramütést szenvedtek, míg harmadik társuk ezt látva segítségért rohant. A legidősebb, 48 éves férfi a helyszínen életét vesztette, az elsődleges adatok szerint áramütés okozta sokk miatt. A másik, aki szinte vele egy időben ugrott, súlyos, életveszélyes állapotban került kórházba, jelenleg a Borsod megyei kórház kardiológiai osztályán küzdenek az életéért. A harmadik személy a sokkon kívül 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, megégette a lábát - ismertette Bárdos Zoltán. (Lopni talán nem megy többet?)

aram.jpgIdőközben a tulajdonos áramtalanította a kertet, (Minek? Jól tette! A Rendőrség úgy sem védi meg a kertjét és a munkáját!) a helyszínen pedig megjelent a három kesznyéteni férfi felbőszült rokonsága (30-50 ember), hogy elégtételt vegyen a történtekért. (Vajon kiknek van ekkora rokonsága? Nem az a bűnös, aki lopni megy, hanem, aki megvédi a tulajdonát, a munkája gyümölcsét. Ismerős? Nem? Verjük agyon, hülye magyar! Hülye paraszt! Csak egy paraszt. Ne legyen tévképzetünk: a cigánynak, mindenki csak egy paraszt”. Így hívnak minket. Az ember vagy cigány, [roma] vagy paraszt. Nincs harmadik verzió.) ( A zsidók, miért nem járnak uborkát lopni? Na, most beszéljen a Száva Vince.) A rendőrség jelenleg is biztosítja a helyszínt.

Az idős ember vallomást tett, elmondása szerint eszébe sem jutott, hogy tragédiát okozhat, pusztán a kiskertjét akarta megvédeni. A férfi őrizetben van, a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatását - közölte Bárdos Zoltán. (Vajon melyik etnikum követte el a cselekményt? Nyeremény nincs!) (MTI)

(NOL)

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzok.blog.hu/api/trackback/id/tr93635712

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása