Már mindennek van világnapja. A víznek, a takarékosságnak, az AIDS-nek, a mellráknak, és még ki tudja minek. Van nemzetközi „Hello-nap” is, amikor mindenkinek, aki veled szemben jön, úgy kell köszönni, hogy „Hello!”
De ki a fene gondolta volna, hogy november 19-e a „Legyen rossz a napod” világnap.

Honnan származhat? Biztos Amerikából és valószínű onnan, hogy sokan szokták mondandójukat úgy befejezni, hogy „Legyen szép napod”, és tényleg, ha tizedszer hallod már, és közben lázas vagy, kong a fejed, kapar a torkod, a gyógyszerek nem hatnak, hát ez nagyon bosszantó tud lenni, ha ilyenkor jön valaki és a következő és a következő és a következő – és mindenki olyan boldog. Pláne, ha valaki előtte már elrontotta a kedved, és ekkor jön az a valaki, aki tisztára pozitív és egészséges is, és elkezd neked vidámkodni.
És egyébként is november van, nagyon hideg és a rádió is telis teli van rossz hírekkel.

Egyébként ez a nap Árpádházi Szt. Erzsébet napja is, ami egyben egy időjós nap. Ha ezen a napon esik, akkor nem kell félni a kemény téli fagyoktól. Amilyen idő van ezen a napon, olyan idő lesz Karácsonykor is. (Nálunk reggel szemerkélt; az vajon mit jelent?)

Erzsébet napon egyébként kötelező sok bort inni, hogy jó legyen a jövő évi termés – hogy miért és mi az összefüggés, nem értem.

Szóval: Legyen rossz napod!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzok.blog.hu/api/trackback/id/tr9777252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása