europa3pont0.PNGElőször csak magamban dühöngtem, később másoknak is lépten-nyomon elmondom, elegem van a média tudálékos, félművelt „fontoskáiból”! Most le is írom: A média szereplőinek nagy része tahó, műveletlen bunkó.

Miért mondom ezt? Mert lépten-nyomon azt hallom a rádióban, a tévében, olvasom a sajtóban, hogy Magyarország Közép-Kelet-Európában van. Dehogy van ott! Már hogy a fenében lenne ott? Közép-Kelet-Európa úgy Moszkva környékén van!

Mások nem jártak földrajz órára?

Magyarország Közép Európában volt, van és lesz. Tudom én, hogy ez a meghatározás nem csupán földrajzi, hanem politikai elemei is vannak, de Magyarország Közép-Európában van – így is, úgy is.

Hogy szoktuk mondani: „háromnegyed hat”. A Hatnak a Háromnegyede – a gyöngébbek kedvéért.
Hogy szoktuk mondani: Kelet-északkelet. Az Északkeleti résznek a keleti fertálya.
Tehát nem mindegy, hogy Kelet-Közép-Európa, vagy Közép-Kelet-Európa!

Tehát Kelet-Közép-Európa – Közép-Európa keleti része. Közép-Kelet-Európa pedig Kelet-Európa középső területe. Nem mindegy! Gizike vagy gőzeke.

europatersegei.JPGA gyengébbek kedvéért kiszíneztem egy Európa térképet.

Narancssárga színnel jelöltem: Nyugat-Közép-Európát.
Sárgával: Kelet-Közép-Európát.
Bíborral: Kelet-Európát.
Zölddel: Nyugat-Európát.
Világoskékkel: Dél-Európát.
Ibolyával: Észak-Európát.

Kelet-Közép-Európához tartozik tehát: Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Horvátország északi része, Románia erdélyi része, Ukrajna kárpátaljai és galíciai része és Szerbia vajdasági, északi része.

 

A többi megnevezés: műveletlenség, tanulatlanság és Magyarország lenézése! Pont! Kéretik így használni!
„A Szavak Ereje.” (Ez a szlogen is megérdemelne egy misét!)

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzok.blog.hu/api/trackback/id/tr44635776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása