orszagzaszlo2.JPG

Egy barátom írása, mindenkinek szíves figyelmébe ajánlom, mert tudja miről beszél:

Majd 10 éve várták Jancsifalu lakói, hogy végre új útburkolatot kapjon a már elhasznált sokat próbált iszonyatos forgalmat tűrő Fehérvári út belső 230 m-es szakasza. Az itt élők joggal panaszkodhattak eddig az elviselhetetlen zaj, szmog ártalomra amit nap mint nap, óráról órára el kellett viselniük. A házfalakon keletkezett repedések, melyek a kamionforgalomból és a hatalmas vasmonstrumok által keltett rezgésekből adódtak nagymértékű ingatlanérték vesztéshez vezettek. A kétrétegű aszfalt a jövőben gondoskodik arról, remélhetőleg hosszútávon, hogy az itt élő emberek nyugodtan kipihenhessék a munka fáradalmait, és civilizált, egészséges környezetben élhessék mindennapjaikat. Ahol kellett a közművek cseréje is megtörtént és az út egyik szakaszáról a másikra történő gyalogos átkelés és biztonságosabbá vált.

Ezen városrész egy bolttal is gazdagodhat és itt nem véletlenül használok feltételes módot, hisz a Plus áruház egyenlőre fittyet hány azon kötelezettségvállalására miszerint egy rendőrlámpás csomópontot épít ki a Körkemence út Fehérvári út találkozásához. Valamiért mismásolnak az áruház a Szeviépre mutogat a Szeviép a Vegyépszerre, de a lámpák csak nem kerülnek a rendeltetési helyükre.

Pedig az itt élők nagyon várják a bolt nyitását, hisz ezen városrész nem rendelkezik olyan hellyel ahol az emberek bevásárlással múlathassák az időt. Az áruház azonban addig nem kapja meg a használatbavételi engedélyét amíg a vállalt feladatot nem teljesíti. Magyarországon egy gyökeres szemléletmód változásra lenne szükség, mert az hogy szinte minden kis közép ill. nagy volumenű munka több hetet akár hónapokat is csúszhat, az megengedhetetlen. Nem szabad egy legyintéssel elrendeznünk, hogy majd meglesz meg, hogy Magyarországon élünk, belefér a csúszás mindig is így volt stb…. Ez így nem jó!

Nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban ezt az alig több mint 200 m-es útszakaszt 3 hét alatt puccparádéba vágják közműcserével, szegélyekkel, útburkolattal, buszmegállókkal, járdákkal egyetemben. Örüljünk annak ami van, mert ez a városvezetés legalább tenni akar az emberek érdekében (Ipar út 90-94 előtti pihenőpark, játszótér, Adyvárosi lakótelepi rendőrség, Barátságparkban történő jövő évi nagy volumenű beruházás stb.) a munkamorálon, a szervezettségen, a különböző szervek együttmunkálkodásán azonban nagyon sokat kell még javítani.

baloghjoska.jpgKözben – hogy egy kicsit témát váltsak – szerte Győr város területén fellelhető a „Baloghjózska” könyv a megfelelő promóciós háttérrel. Véleményem szerint több mint elgondolkodtató és erőteljesen feszegeti a médiaetika írott, íratlan szabályait, hogy egy nagy példányszámú megyei napilap főszerkesztő helyettese, egy jelenleg is aktív, a 3. számú országgyűlési körzet képviselőjéről, aki amúgy a Nyugat Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke lett könyvet ír. Az más, ha valaki ír egy memoárt, hogy milyen volt a 12 évi polgármesteri tevékenysége, parlamenti szerepe múlt időben. Hangsúlyozom, hogy múlt időben, hisz így erőteljes aktuálpolitikai hatással bír a szarházizós könyve. Nem is foglalkozom ezzel többet, hisz értelmes tartalmas dolgokkal is eltölthető az idő mint a – „..amíg én itt polgármester vagyok nem lesz országzászló..” – könyvének lapozgatása például egy csodálatos futball európabajnokságot kísérhettünk figyelemmel ahol az utóbbi évtizedek talán legszínvonalasabb sporteseményén a kápráztató játékú spanyol armada győzedelmeskedett, vagy a Roger Federer - Raffael Nadal Wimbledoni döntő ami az utóbbi teniszesemények legizgalmasabb gladiátor játékát hozta.

buzikrendorokmogott.jpgKözben Budapesten a deviáns homoszexuálisok, transzvesztiták, leszbikusok és még egyéb más ferdehajlammal rendelkezők felvonulásán amit ők meleg büszkeség napjának hívnak, azt kapták amire igazából számítottak: gyűlöletet, átkokat, szitkokat és tömény közutálatot szinte polgárháborús állapotok közepette. Véleményem szerint az ember nemi identitása, kivel hogyan hányszor, teljes mértékben hálószoba titok. Én sem vonulok ki heteroszexuálisként az utcára, hogy bizony az ellenkező nemhez vonzódok és ez engem mennyire nagy büszkeséggel tölt el. Én elhiszem, hogy elbánt velük a sors, és ezt a tragédiát életük végéig vállukon kell viselniük, de akkor is vegyék tudomásul, hogy ők a kisebbség, akiknek igazodniuk kell a többséghez és ezen többségnek természetesen tolerálni is kellene őket, addig amíg ők nem provokálják, hergelik nap mint nap az egészségest, a szaporodásra képest.

Sajnálom Orosz Józsefet, Horn Gábort, Szetey Gábort és mindazokat a méltóságokat akik részt vettek a felvonuláson, hogy bántalmazták őket. Hogy mennyire sajnálom őket azt nem árulom el. Kíváncsi vagyok a Magyar Chartára – mi lesz ennek az értelme, mit hoz ki ebből is Fletó, akinek léte, jelene generálja az ilyen és hasonló jellegű összetűzéseket országszerte. Vonulj vissza, mondj le, hagyd el az országot, mert ez a nemzet többet érdemel.

orszagzaszlo.jpgUi.: köszönöm mindazoknak, akik megtisztelték jelenlétükkel az országzászló visszaállításának ünnepségét, akik meg nem voltak ott, azoknak üzenem, hogy nálamnál sokkal nagyobb emberek is úgy vélekedtek, hogy az a magyar akinek Trianon fáj. Természetesen lehet, hogy ők is magyarok, csak egy kicsit másképp…. én azokkal barátkozom akiknek Trianon fáj!

herkely_akos.jpgSzerző: Herkely Ákos

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzok.blog.hu/api/trackback/id/tr9635732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása