A Béke Vallása

Címkék: iszlám

2008.06.28. 21:37

Ez a bejegyzés csak egy vita összefoglalója, ami még márciusban történt.

mohamed-zakariya-islamic-callligrapher.jpgTöbb magyar és külföldi honlapon is látható volt a Holland Szabadságpárt egy alkotójának „Fitna„ című, közel 17 perces alkotása. [megérdemelne egy magyar fordítást is.]
A Kuruc.info-n vita alakult ki a filmről és magáról az iszlámról. Mindenesetre, azok kedvéért, akiknek nincs otthon Koránja, Simon Róbert fordításában újra idéztem sorban a film hivatkozott idézeteit, magyarul.

Most, hogy blogot kezdtem írni, a saját oldalamra is felteszem a fordításokat.
Mindenki döntse el maga – még ha nem is iszlám-szakértő (hány ilyen van Magyarországon ma?) – miről szólnak a hivatkozott részek.

Az idézetekhez bemásolom az azokat vitató megjegyzéseket.

 

Q.8:60 – És készítsetek föl ellenük ami [fegyveres] erőt és csatamént csak tudtok, hogy félelmet keltsetek általuk Allah és a ti ellenségeitekben és rajtuk kívül másokban, akiket ti nem ismertek, de Allah ismeri őket!
Bármit adakoztok Allah útján, az visszafizettetik nektek, s nem lesztek kárvallottak.

Kuruc.info(Eddig semmi különös, szinte bármely vallás hirdet ennél keményebbet is - a szerk.)

P.O. – ...az erőszakot magasztaló, kiragadott részleteket nem csak a Koránból, de a Bibiliából is idézhetünk. „Nem békét hoztam, hanem kardot”. „Szembeállítom apát a fiával, anyát a lányával….” Ugye ismerős mondatok?

H.T. – ... akik ma Európán randalíroznak, azok az Iszlám legalja, akik talán nem tudnak többet saját hitükről, mint azok a tömegek a kereszténységről, akik decemberben ellepik a bevásárló központokat és a piacokat. Ezek a muszlimok pontosan azért válhattak ilyenekké, mert már sokkal inkább a lecsúszott európai mentalitás befolyása alatt állnak, mint az eredeti környezetében jól működő, hierarchikus társadalom ellenőrzése alatt. A két tömeg között csak nagy jóindulattal vagy inkább valami gőgös megrögzöttségből állapítható meg bármiféle különbség. Lényegét tekintve mindegyik csak csőcselék.

mohammed.pngLehet, hogy én vagyok tájékozatlan, de én nem találtam olyan szentnek tartott iratot, ami arra szólít fel, hogy fegyveres erővel, csataménekkel kell elindulni, terjeszteni a vallásunkat. A kardot hoztam, jézusi idézethez – ami valóban bent van az evangéliumok valamelyikében – azért hozzátennék egy másik jézusi idézetet is, nem szó szerint fogom idézni, de valahogy így hangzik: Péter! Dugd hüvelyébe kardodat! Ismét máshol, amikor arról van szó, hogy mi lesz akkor, ha Jézus tanítványait nem fogadják szívesen: akkor, a port is rázzátok le sarutokról! (azaz, húzzatok el nagy ívben, azt is felejtsétek el, hogy ott voltatok)

 

Q.4:56 – Akik nem hisznek a mi jeleinkben, azokat a [Pokol] tüzében fogjuk megperzselni.
Valahányszor ropogósra sült a bőrük, egy másikkal cseréljük ki azt, hogy megízleljék a büntetést.
Allah hatalmas és bölcs.

Kuruc-info (Igen hasonló passzusokkal tele a Biblia is - a szerk. )

Még az előző idézethez kapcsolódna, de a Kuruc egyik válaszát is ide illesztem be:

„Jézusra kitérve, ott én nem olvastam a fentiekhez hasonló erőszakra felhívásokat, csak azt, hogy a port is rázzátok le sarutokról, ahol nem fogadnak szívesen.” (Dehogynem: korbáccsal a kufárokat, joggal nevezte gyilkosoknak a farizeusokat (zsidókat) stb. Ettől függetlenül természetesen Krisztus új minőséget, térítő, befogadó vallást jelentett a minden mérce szerint gyűlölettől átitatott, megbocsátást nem ismerő törzsi zsidó vallással és a szerintünk nem Isten igéjének számító Ószövetséggel szemben - a szerk.)

Mivel ez az én oldalam, itt elmondhatom a véleményemet, más oldalán nem akartam vitatkozni és feleslegesen szítani a hangulatot. Tudom, hogy a muszlimok és a magyarországi muszlimok is igen sértődékenyek, ha a Koránról van szó.

A kufár-jelenetnek semmi köze Jézus erőszakosságához. Egy olyan ember dühödt cselekedetét látom benne, aki jogos felindultságában korbácsot ragad, mert azt a szent helyet, amit „Atyám házának” nevez, beszennyezik meggondolatlanul és elítélendően a kereskedelemmel. A Templom Jézus szerint sem erre való. Amikor azt mondja, hogy „fölmentek Jeruzsálembe” nem azt jelentette, hogy valami magaslati pontot másztak meg, hanem azt a hatalmas tiszteletet fejezi ki, amivel minden zsidó viszonyult a Templomhoz.

Az erőszakos-Jézus még azt is mondja máshol, hogy tartsd oda a másik orcádat is. Nem egy szeptember 11-i magatartás, szerintem. „Legyetek okosak, mint a kígyó és szelídek, mint a galambok!” Ez sem egy erőszakra történő felhívás, szerintem.
És, az Ószövetség nem Isten igéje, sommás kijelentés számomra értelmezhetetlen. Ha ez igaz lenne, Jézus miért idézné végig, minden evangéliumban? Nem hirtelen, egyik napról a másikra fölfedezett, eddig nem ismert igazságok halmaza az evangéliumok.
A Tóra megbocsátás fogalmáról már nem is érdemes vitatkozni. Maga a Tóra és a Próféták rendkívül sok helyen hozzák fel és hivatkoznak rá. Miért ne lenne megbocsátás, ha lépten nyomon a „tartsatok bűnbánatot!” felhívással találkozunk a Szentírásban? Szegény Jób pl. ezért kellet volna Ninivébe menjen, hogy ezt elmondja, de a komának ne fűlött hozzá a foga – eleinte. A gyűlölettől átitatottságot én nem találtam, más, aki többet foglalkozott a Szentírással, talán megtalálta.

 

Q.47:4 – Amikor összetalálkoztok a hitetlenekkel, akkor vágjátok el a nyakukat!
Mikor azután nagy rontást tettetek bennük, akkor szorosan kötözzétek meg őket; és utána vagy [gyakoroljatok] nagylelkűséget, vagy [kérjetek] értük váltságdíjat – amíg a háborúság véget nem ér. …

Kuruc.info – (Lám, mennyivel megengedőbb a mássággal szembeni legtisztább, gyilkos gyűlölet kútfejénél, a Talmudnál, hiszen nagylelkűségre int a legyőzöttekkel szemben. A vágjátok el a nyakát - mai szemmel nem szép mindenkinek - de hasonlóakban a Biblia sem szűkölködik. De ostobaság volna pusztán emiatt a kereszténységet támadni, a vallások nem a deviáns modern liberalizmus jegyében fogantak - a szerk.)

H.T.A Muszlimokról, illetve a keresztényekről egy pár szót:
Arra kérném Önöket, hogy tartsák tiszteletben az Iszlám követőit, amennyire csak képesek rá, ugyanis az immár végképp elanyagiasodott Európának adott esetben azon nagytudású muszlimok lehetnek az utolsó mentsvárai, akik valószínűleg sokkal mélyebben tisztában vannak a kereszténység mibenlétével, mint azok, akik sajnálatos módon képesek egy statisztikai többség kialakítása kedvéért egy kalap alá venni a katolikusokat/ortodoxokat és a keresztény szektákat (a protestánsoktól a Hit Gyülekezetéig).

... és akkor Lenin elvtárs harmadszorra is visszadobta a pioníroknak a labdát. Látjátok gyerekek?! Ilyen volt Lenin elvtárs, ennyire szerette a gyerekeket, hiszen közibük is lövethetett volna ez a szovjet tanmese jutott eszembe a nagylelkűségre hivatkozásról.

 

Q.4:89 – Azt szeretnék, ha hitetlenek lennétek, ahogyan ők [maguk] hitetlenek, hogy ugyanolyanok legyetek [mint ők].
Ne fogadjatok hát közülük senkit testvérbarátul, amíg Allah útján el nem végzik a
hiğrát.
Ha hátat fordítanak nektek, akkor ragadjátok meg és öljétek meg őket, ahol csak rájuk akadtok, és ne fogadjatok közülük senkit se testvérbarátul, sem pedig segítőnek.

mohamed-peace.jpgP.O.Egyébként pedig a Korán sehol nem szólít fel a „nők elnyomására”, sem pedig a „más vallásúak üldözésére”. Éppen ellenkezőleg! A Koránban az olvasható, hogy tiszteletben kell tartani más vallások híveinek nézeteit, és nem szabad erőszakkal terjeszteni Mohamed követőinek hitét. És bizony az arab és később a török birodalomban megtűrték a „könyv népeit”, a zsidókat és a keresztényeket, akik szabadon gyakorolhatták vallásukat. Ami pedig a nőket illeti, a Bibliában az szerepel, hogy Éva Ádám oldalbordájából teremtetett. Ezt értelmezhetem úgy is, hogy a férfiak felsőbbrendűek, de értelmezhetem persze valamiféle „egyenjogúság” jeleként is, ahogy manapság teszik. A Korán semmivel sem „férfisovinisztább”, mint Biblia.

Kuruc.info – Több helyen, egyes nyugati városnegyedekben már az őshonos, európai népeket terrorizálják, de emlékezhetünk arra az ausztráliai esetre is, amikor az ausztrálok bizony nekik mentek, mert az arab fiatalok muszlim törvényeket próbáltak rájuk kényszeríteni, megszólták, inzultálták a strandra fürdőruhában járó fehér nőket stb.

Egyáltalán: nem akarunk mecseteket Európába. Zsidó és Amerika-ellenes szabadságharcuk más ügy, azt eddig is szimpátiával figyeltük.

 

Q.8:39 – És harcoljatok ellenük, amíg nem lesz több kísértés [a hívők eltántorítására], s amíg a vallás egyedül Allahé.
Ha azonban abbahagyják [bocsánat adatik nékik].
Allah átlátja azt, amit cselekszenek.

Kuruc.info – (Lám, megint, szinte majdnem úgynevezett mai mértékkel is megbocsátást hirdet a Korán, míg a sátáni Talmud és a zsidók egyszerűen nem ismerik a megbocsátást - a szerk.)

Olvastam a kommenteket és beugrott Móricka, neki is mindenről az jutott eszébe. Találkoztam már szalon-antiszemitával, zsigeri zsidógyűlölővel, rasszistával, némely megjegyzésük alapját meg is értettem. De van nekem egy ismerősöm, aki rendőr és csont-hülye. Tehát minden rendőr hülye? És még nem is beszéltem a biciklistákról. (Azokról meg minek? Miért pont őróluk nem?)
De mindig visszaköszön a hivatkozási pont: a Talmud ezt írja, a Talmud azt írja, és akik erre hivatkoznak, talán csak annyit tudnak a Talmudról, hogy valamikor a 19. században, Németországban megjelent egy gyöngécskének sem mondható fordítása, ami inkább ferdítés volt. Hivatkoznak rá, pedig a „fordítója” később visszavonta a könyvét egy nyilvános vita és egy bírósági ítélet után, és bocsánatot kért a vallását gyakorló zsidóságtól a könyv, finoman fogalmazottan is „pontatlanságai” miatt.
Lehet vásárolni a boltokban kiváló minőségű fordításokat, de ezeknél a véleményeknél soha nem láttam, hogy bármikor is, valaki ezekre hivatkozott volna.
Ceterum censeo – Aki gyűlölni akar, nem kell neki ok, elég az ürügy is.

Semmi közöm a Koránhoz, nem vagyok muszlim. De azok alapján, amiket olvastam a Koránról és a Koránból, és azok alapján, amiket a hírekben láttam a gyakorlati megvalósításáról – engedtessék meg nekem – de nem tartom a „béke vallásának”.
Vigyázz Európa! „Az oroszok már a spájzban vannak.”

dobo_istvank.jpgMi lesz akkor, ha elfogy az olaj, és nem jut pénz forgó emeletű luxus torony házakra és a sivatag füvesítésére? Ahol egyszer már lobogott az iszlám szent zöld zászlaja, az örökre az iszlámé marad. Építsünk hát sok mecsetet Európában.

Szegény Dobó István! Kár volt megvédeni Eger várát? Zrínyi is feleslegesen írt Az török áfium elleni orvosságról!

A bejegyzés trackback címe:

https://tuzok.blog.hu/api/trackback/id/tr24635702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása